بازگشت آی‌دیوایس به حالت کارخانه (Restore یا ری‌استور)

ری‌استور (Restore) در اصطلاح به معنای بازگرداندن است. “ری‌استور کردن” به عملی گفته می‌شود که تنظیمات آی‌دیوایس به حالت کارخانه بازگردانده شده و تمامی اطلاعات مانند اپ‌ها، شماره تلفن‌ها، عکس و فیلم‌های ثبت شده، یادداشت ها و … به طور کامل پاک می‌شوند. در واقع با این عمل،  تمام حافظه آی‌دیوایس شما بدون استثنأ به کلی پاک ‌شده و سیستم عامل به طور خام جایگزین می‌شود.

 ری‌استور کردن به دلایل مختلف انجام می‌شود؛ وجود برخی ایرادات نرم‌افزاری مانند مشکلات آنتن یا غیرفعال شدن وای‌فای، هنگ کردن و مواردی از این قبیل گاهاً با ری‌استور کردن برطرف می‌شوند. این مشکلات در برخی موارد با هارد ریست کردن از داخل تنظیمات نیز برطرف می‌شوند. اما وارد کردن رمز اشتباه به تعداد زیاد یا فراموشی آن منجر به غیر فعال شدن دستگاه می‌شود; یا در مواردی ممکن است به دلایلی گوشی شما اصطلاحا بوت (Boot) نشده و بالا نیاید. در این صورت شما به تنظیمات داخل گوشی دسترسی ندارید. اینجاست که لزوم آگاهی از روش ری‌استور کردن با کامپیوتر مشخص می‌شود.

⚠️

  • توجه کنید که در صورت وجود برخی ایرادات سخت افزاری، امکان بالا نیامدن آی‌دیوایس و گیر کردن در حین ری‌استور وجود دارد. چرا که آیتیونز در حین ری‌استور کردن برخی موارد را چک کرده و اگر ایرادی در بخش مهمی وجود داشته باشد روند کار را متوقف می‌کند. بنابراین قبل از انجام این کار از سلامت دستگاه خود مطمئن شوید.
  • در صورت ضعف باتری دستگاه تا حد ممکن قبل از تعویض باتری با نمونه‌ی سالم و اصل، از ری‌استور کردن دستگاه خودداری کنید، در ین صورت امکان بروز مشکلاتی برای آی‌دیوایس وجود دارد.
  • در صورتی که دسترسی به تنظیمات مقدور نبوده، دستگاه بوت نشده، صفحه سیاه دیده می‌شود و یا در حالت Boot Loop گیر افتاده و دستگاه پس از چند ثانیه بعد از روشن شدن و نمایش لوگوی اپل، خاموش می‌شود، ری‌استور به صورت عادی امکان پذیر نبوده و باید آن را به حالت ریکاوری ببریم تا برای کامپیوتر قابل شناسایی و یا برای آیتیونز قابل ری‌استور کردن باشد. برای طولانی نشدن این مطلب، آموزش چگونگی این کار در “بردن آی‌دیوایس به حالت ریکاوری” در بخش آیتیونز و فایندر توضیح داده شده است.
  • در حین نصب تا حد ممکن از قطع شدن اینترنت جلوگیری کرده و به هیچ عنوان کابل را از دستگاه جدا نکنید. در صورتی که یکی از موارد ذکر شده رخ دهد نصب سیستم عامل به صورت ناقص قطع شده و باید مراحل را مجددا انجام دهید.

دانلود فایل سیستم عامل

برای ای‌استور کردن آی‌دیوایس باید فایل سیستم عامل متناسب با دستگاه خود را دانلود کنید. برای این کار دو راه وجود دارد : 

می‌توانید با کلیک بر روی دکمه‌ی Check For Update کار دانلود را به عهده‌ی آیتیونز یا فایندر بگذارید تا آخرین ورژن قابل نصب بر روی دستگاه شما را پیدا کرده و دانلود کند. اگر از سرعت و عدم قطعی اینترنت خود مطمئن هستید این روش پیشنهاد می‌شود.

راه دیگر دانلود به صورت جداگانه است. متاسفانه آیتیونز و فایندر با قطع شدن یا وجود اختلال در سرعت اینترنت، دانلود فایل را قطع کرده و باید دوباره اقدام به دانلود فایل کنید. برای جلوگیری از اتلاف زمان و حجم اینترنت خود، می‌توانید همانند آموزش دانلود فایل IPSW در بخش آیتیونز و فایندر، با وارد کردن مدل دستگاه خود در سایت ذکر شده، فایل آی‌دیوایس خود را دانلود کنید .

خاموش کردن Find My

۱. اگر آی‌دیوایس روشن و قابل استفاده است، برای ری‌استور کردن آن باید قابلیت Find My خاموش باشد. برای این کار وارد برنامه‌ی Setting شده و به اولین کادر مراجعه کنید. (در iOS 9 و قدیمی‌تر، کمی پایین رفته و وارد گزینه‌ی iCloud شوید. سپس به قسمت آیکلاد بروید.) 

۲. سپس به پایین صفحه رفته و دکمه Sign Out را بزنید. با زدن این دکمه در iOS های 6 تا 8 رمز اپل آی‌دی شمارا پرسیده و به صفحه بعدی می‌روید. اما در نسخه های 9 و بالاتر به دلیل ادغام دو قسمت آیکلاد و اپ استور، یک پاپ‌آپ باز شده و از شما می‌پرسد قصد خارج شدن از اکانت آیکلاد، اپ استور یا هر دو را دارید. در این مورد خارج شدن از حساب آیکلاد  اهمیت دارد; پس یا آیکلاد یا هر دو حساب کاربری را انتخاب کرده و رمز اپل آیدی را وارد کنید. 

۳. پس از وارد کردن رمز در صفحه‌ای جدید مواردی نشان داده میشود که میتوانید با روشن کردن دکمه مربوط به هر کدام، اطلاعات مربوطه را روی گوشی نگه دارید. این مورد در این بحث اهمیتی نداشته و بدون روشن کردن هیچ کدام، Sign Out را بزنید. پس از مدتی آیکلاد شما از روی آی‌دیوایس خارج شده و آماده‌ی ری‌استور کردن می‌شود.

  • اگر از مک با ورژن MacOS 10.15 یا بالاتر استفاده می‌کنید، آموزش فایندر، و در صورتی که از مک با ورژن MacOS 10.14 یا پایین‌تر و یا ویندوز استفاده می‌کنید آموزش آیتیونز را مطالعه کنید .

ری‌استور توسط فایندر

۱. دستگاه خود را توسط کابل USB (ترجیحاً اصل) به کامپیوتر وصل کرده و اگر رمز دارد آن را وارد کنید. اگر برای اولین بار آی‌دیوایس خود را به کامپیوتر وصل می‌کنید پس از اتصال پیغامی روی آیفون پدیدار می‌شود که اجازه دسترسی به اطلاعات دستگاه را می‌خواهد. به کامپیوتر اجازه دسترسی داده و اگر لازم بود رمز آن را وارد کنید.

۲. پس از اتصال آی‌دیوایس به کامپیوتر، فایندر باز شده و پیغام بالا نمایش داده می‌شود. در صورتی که فایندر باز نشد آن را باز کرده و آی‌دیوایس خود را در نوار سمت چپ صفحه پیدا کرده و روی آن کلیک کنید. 

  • توجه داشته باشید که چنانچه دستگاه شما فعال باشد پیغامی روی صفحه نمایان نشده و اطلاعات آی‌دیوایس خود را میبینید.

۳. حالا دکمه‌ی option را پایین نگه داشته و روی دکمه‌ی Restore کلیک کنید.

  • اگر فایل توسط فایندر دانلود شده نیازی به نگه داشتن دکمه‌ی option نیست و تنها روی Restore کلیک کنید.
  • اگر آی‌دیوایس در حین آپدیت توسط خود و نه کامپیوتر، دچار این مشکل شده می‌توانید برای حفظ اطلاعات دکمه‌ی Update را بزنید تا تنها سیستم عامل نصب شود و اطلاعات حذف نشوند. اگر پس از این کار با خطا روبه‌رو شدید این بار مجبور به Restore کردن می‌باشید.

۴. پس از مراحل بالا منتظر شوید تا روند کار پیش برود. در انتها پس از چند بار خاموش و روشن شدن صفحه‌ای با نوشته‌ی سلام به زبان‌های مختلف نمایان می‌شود. مراحل راه‌اندازی اولیه را در آموزش “راه‌اندازی اولیه آیفون” مطالعه کرده و انجام دهید.

ری‌استور توسط آیتیونز

  • در صورتی که از مک با ورژن MacOS 10.14 یا پایین‌تر و یا ویندوز استفاده می‌کنید، به آیتیونز نیاز دارید. اگر آن را نصب نکرده اید در بخش آیتیونز و فایندر، آموزش دانلود آیتیونز را مطالعه کرده و آن را دانلود کنید.

۵. دستگاه خود را توسط کابل USB (ترجیحاً اصل) به کامپیوتر وصل کرده و اگر رمز دارد آن را وارد کنید. اگر برای اولین بار آی‌دیوایس خود را به کامپیوتر وصل می‌کنید پس از اتصال پیغامی روی آیفون پدیدار می‌شود که اجازه دسترسی به اطلاعات دستگاه را می‌خواهد. به کامپیوتر اجازه دسترسی داده و اگر لازم بود رمز آن را وارد کنید.

۶. پس از اتصال آی‌دیوایس به کامپیوتر، آیتیونز باز شده و پیغام بالا نمایش داده می‌شود. در صورتی که آیتیونز باز نشد آن را باز کرده و آی‌دیوایس خود را از نوار بالای صفحه پیدا کرده و روی آن کلیک کنید. 

  • توجه داشته باشید که چنانچه دستگاه شما فعال باشد پیغامی روی صفحه نمایان نشده و اطلاعات آی‌دیوایس خود را میبینید.

۷. حالا دکمه‌ی Shift را پایین نگه داشته و روی دکمه‌ی Restore کلیک کنید.

  • اگر فایل توسط آیتیونز دانلود شده نیازی به نگه داشتن دکمه‌ی Shift نیست و تنها روی Restore کلیک کنید.
  • اگر آی‌دیوایس در حین آپدیت توسط خود و نه کامپیوتر، دچار این مشکل شده می‌توانید برای حفظ اطلاعات دکمه‌ی Update را بزنید تا تنها سیستم عامل نصب شود و اطلاعات حذف نشوند. اگر پس از این کار با خطا روبه‌رو شدید این بار مجبور به Restore کردن می‌باشید.

۸. پس از مراحل بالا منتظر شوید تا روند کار پیش برود. در انتها پس از چند بار خاموش و روشن شدن صفحه‌ای با نوشته‌ی سلام به زبان‌های مختلف نمایان می‌شود. مراحل راه‌اندازی اولیه را در آموزش “راه‌اندازی اولیه آیفون” مطالعه کرده و انجام دهید.

چه امتیازی به این پست میدی؟

میانگین امتیاز این پست: 0 / 5. تعداد امتیاز ها 0

تا حالا کسی به این پست امتیاز نداده، خودت اول از همه امتیاز بده

0
    0
    حساب شما
    سبد شما خالی استرفتن به فروشگاه
     
    Scroll To Top